ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
- 1 λίτρο γάλα φρέσκο
- 900 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 140 γρ. ζάχαρη
- 130 γρ. θυμαρίσιο μέλι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΓΚΟ
- 300 γρ. μάνγκο που έχουμε περάσει από το multi κι έχει γίνει πουρές
- 250 γρ. μαύρη ζάχαρη
- Λίγος χυμός λεμονιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
- Όταν ζεσταθεί προσθέτουμε τη ζάχαρη, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Προσθέτουμε το μέλι, ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και το βάζουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Σε μπολ ρίχνουμε το γιαούρτι και προσθέτουμε το γάλα λίγο-λίγο, ανακατεύοντας με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Τοποθετούμε το μπολ στην κατάψυξη για περίπου 2 ώρες.
- Βγάζουμε το μπολ και το χτυπάμε πάλι με το μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη.
- Ξαναβάζουμε το μείγμα στην κατάψυξη και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία άλλες 2-3 φορές, μέχρι το παγωτό να αποκτήσει μια βελούδινη υφή με όσο το δυνατόν λιγότερους κρυστάλλους από την ψύξη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΑΝΓΚΟ
- Σε κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά βάζουμε τον πουρέ μάνγκο με τη μαύρη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σερβίρουμε μια μπάλα παγωτό γιαούρτι, την περιχύνουμε με το σιρόπι μάνγκο και πασπαλίζουμε με ξύσμα lime.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα