Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία: 8 εκατομμύρια ευρώ για «ροζ» τηλεφωνήματα διευθυντών στο Δημόσιο

Νέο σκάνδαλο στην Ιταλία: 8 εκατομμύρια ευρώ για «ροζ» τηλεφωνήματα διευθυντών στο Δημόσιο Facebook Twitter
0

Ένα ακόμη σκάνδαλο αποκαλύπτεται στην Ιταλία με το περιεχόμενό του να προκαλεί σειρά συζητήσεων και σοβαρό προβληματισμό.

Όπως γράφει η εφημερίδα Il Giornale, την τελευταία πενταετία δαπανήθηκαν 8 εκατομμύρια ευρώ για χρήση των κινητών τηλεφώνων σε ροζ γραμμές που το ιταλικό δημόσιο προσφέρει στα διευθυντικά του στελέχη.


Το ποσό δεν ξοδεύτηκε για επαφές υπηρεσιακού χαρακτήρα αλλά, όπως προέκυψε από κοινοβουλευτική έρευνα, για προσωπικού χαρακτήρα ανάγκες και «ενδιαφέροντα», σε μεγάλο βαθμό για συνδέσεις με διαδικτυακές πύλες πορνογραφικού περιεχομένου και ανάλογες «καυτές τηλεφωνικές γραμμές». 


Παράλληλα, χρήματα του δημοσίου ξοδεύτηκαν για να διαβάσουν μέσω κινητού οι ενδιαφερόμενοι ωροσκόπια, για συνεχή παρακολούθηση ποδοσφαιρικών ματς και σχετικών αποτελεσμάτων, αλλά και για το «κατέβασμα» από το διαδίκτυο σειράς συνταγών μαγειρικής.


Η ιταλική εφημερίδα προσθέτει ότι κάποιοι μπορεί να μην ευθύνονται γι' αυτή τη σπατάλη δημοσίου χρήματος, αφού μερικές φορές αρκεί να απαντήσεις σε ένα μήνυμα sms ή να κάνεις κλικ πάνω σε μπάνερ ιστοσελίδας για να ενεργοποιήσεις μια προσφορά επί πληρωμή.

Θα πρέπει να διαπιστωθεί ποιοι είναι αθώοι και ποιοι ανώτεροι υπάλληλοι δεν μπορεί παρά να χαρακτηρισθούν επιπόλαιοι και ασυνείδητοι.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

Διεθνή / Οργή από γονείς και ακτιβιστές στην Ιαπωνία για τις γυμνόστηθες ιατρικές εξετάσεις στα σχολεία 

 Μαθητές και μαθήτριες της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης υποχρεούνται να γδυθούν από τη μέση και πάνω για τις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Τech & Science / Το YouTube περιορίζει την έκθεση παιδιών μέχρι 17 στα βίντεο που επιβάλλουν πρότυπα ομορφιάς

Οι αλγόριθμοι του YouTube και κάποιων social media εξιδανικεύουν σωματότυπους και ενοχοποιούν τα παιδιά με αυξημένο βάρος σώματος - Ενδεικτικό το γεγονός ότι στη Βρετανία ένα στα 4 κορίτσια δεν είναι ευχαριστημένο με την εμφάνισή του
LIFO NEWSROOM