ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. κιμάς μόσχου
- 250 γρ. κιμάς χοιρινός
- 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
- 100 γρ. ζυμωτό ψωμί (μουλιασμένο)
- 1 ντομάτα τριμμένη
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
- ¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 10 φέτες μπέικον
- 50 ml ελαιόλαδο
- 20 ml ξίδι
- Αλάτι, πιπέρι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
- 2 πιπεριές Φλωρίνης
- 100 γρ. ανθότυρο
- 30 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. φέτα
- 30 γρ. κασέρι τριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ζυμώνουμε τον κιμά σε ένα μπολ με όλα τα υλικά.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Πάνω σε λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο και αλείφουμε την επιφάνεια με πέστο.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές κατά μήκος.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο, τη φέτα, το κασέρι και την κρέμα και αλείφουμε τον κιμά.
- Διπλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα ρολό.
- Τυλίγουμε το ρολό με τις φέτες μπέικον.
- Κλείνουμε τη λαδόκολλα και την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα