ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. κιμάς μόσχου
  • 250 γρ. κιμάς χοιρινός
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 100 γρ. ζυμωτό ψωμί (μουλιασμένο)
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κουταλιά σούπας ρίγανη
  • ¼ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 10 φέτες μπέικον
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 20 ml ξίδι
  • Αλάτι, πιπέρι

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κ.σ. πέστο βασιλικού
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 30 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. φέτα
  • 30 γρ. κασέρι τριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ζυμώνουμε τον κιμά σε ένα μπολ με όλα τα υλικά.
  2. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  3. Πάνω σε λαδόκολλα απλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα μεγάλο παραλληλόγραμμο και αλείφουμε την επιφάνεια με πέστο.
  4. Προσθέτουμε τις πιπεριές κατά μήκος.
  5. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ανθότυρο, τη φέτα, το κασέρι και την κρέμα και αλείφουμε τον κιμά.
  6. Διπλώνουμε τον κιμά, κάνοντας ένα ρολό.
  7. Τυλίγουμε το ρολό με τις φέτες μπέικον.
  8. Κλείνουμε τη λαδόκολλα και την τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο.
  9. Ψήνουμε στους 180°C για 40 λεπτά.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα