ΥΛΙΚΑ
- 600 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
- 300 γρ. χοιρινός κιμάς
- 100 γρ. αρνίσιος κιμάς
- 1 αυγό
- 100 γρ. ζυμωτό ψωμί (μουσκεμένο και στυμμένο)
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 ντομάτα ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρια και ψιλοκομμένη
- 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 2 κ.σ. δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι, πιπέρι
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. φέτα σκληρή σε κύβους
- Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε ένα μπολ πλάθουμε όλα τα υλικά τουλάχιστον για 10 λεπτά, μέχρι να ενσωματωθούν.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Πλάθουμε τα κεφτεδάκια, βάζοντας έναν κύβο φέτας στο εσωτερικό τους.
- Στη συνέχεια, τα περνάμε από το αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά, σε αραβοσιτέλαιο ή μισό-μισό με ελαιόλαδο.
- Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Αν επιθυμούμε, τα συνοδεύουμε με σάλτσα ντομάτας.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα