Πρεμιέρα για την τρίτη αξιολόγηση με συνεδρίαση του EuroWorking Group

Πρεμιέρα για την τρίτη αξιολόγηση με συνεδρίαση του EuroWorking Group Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Το EuroWorking Group θα συνεδριάσει σήμερα στις Βρυξέλλες, σηματοδοτώντας την έναρξη των προκαταρκτικών συζητήσεων για την τρίτη αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας.

Στη συνεδρίαση αναμένεται να εξεταστεί η πορεία υλοποίησης από την κυβέρνηση των προαπαιτούμενων που συνδέονται με την εκταμίευση της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ, τα οποία αφορούν αποκλειστικά στην πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, η ελληνική πλευρά, δια του εκπροσώπου της Γιώργου Χουλιαράκη, θα παρουσιάσει στην ευρωομάδα όλα τα στοιχεία για τη μέχρι τώρα πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών και θα ζητήσει την εκταμίευση του νέου ποσού.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, το οποίο κατέθεσε η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, αναμένεται να μονοπωλήσει τη συζήτηση, ενώ θα γίνει και χαρτογράφηση των καθυστερήσεων και θα επιχειρηθεί ένας πρώτος προγραμματισμός για τις επόμενες κινήσεις.

Επίσης την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, θα έχουν συνάντηση στις Βρυξέλλες με τον επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί.

Στο μεταξύ, την επόμενη Δευτέρα, αναμένονται στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, στα σκαριά βρίσκεται και τηλεδιάσκεψη του κ. Τσακαλώτου με τους επικεφαλής των θεσμών πριν την έλευσή τους στην Αθήνα.

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM
Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Οικονομία / Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Μπορεί να καταγράφεται πρόοδος στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
LIFO NEWSROOM