ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. βουβαλίσιος τραχανάς
- 200 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1 καρότο
- 1/3 πράσο
- 2 κ.σ. στακοβούτυρο
- 1 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 ώριμη ντομάτα
- 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό και ένας κύβο λαχανικών
- 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο κομμένα σε μικρούς κύβους και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον τραχανά.
- Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
- Μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε τον ζωμό και την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
- Βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον καβουρμά και τον σπάμε σε κομμάτια μέχρι να βγάλει το δικό του λίπος και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
- Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε λιωμένο το στακοβούτυρο, το σχινόπρασο και τη μισή ποσότητα της φέτας, θρυμματισμένη.
- Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα, προσθέτοντας λίγο καβουρμά, την υπόλοιπη φέτα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα