ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. βουβαλίσιος τραχανάς
  • 200 γρ. βουβαλίσιος καβουρμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 καρότο
  • 1/3 πράσο
  • 2 κ.σ. στακοβούτυρο
  • 1 κ.σ. σχινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό και ένας κύβο λαχανικών
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι, το καρότο και το πράσο κομμένα σε μικρούς κύβους και μόλις πάρουν χρυσαφί χρώμα προσθέτουμε τον τραχανά.
  2. Ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  3. Μόλις απορροφηθεί, ρίχνουμε τον ζωμό και την ντομάτα κομμένη σε κυβάκια.
  4. Βράζουμε για 8-10 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μην κολλήσει ο τραχανάς.
  5. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε τον καβουρμά και τον σπάμε σε κομμάτια μέχρι να βγάλει το δικό του λίπος και να πάρει ελαφρύ χρώμα.
  6. Όταν ο τραχανάς είναι έτοιμος, προσθέτουμε λιωμένο το στακοβούτυρο, το σχινόπρασο και τη μισή ποσότητα της φέτας, θρυμματισμένη.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε αμέσως σε βαθιά πιάτα, προσθέτοντας λίγο καβουρμά, την υπόλοιπη φέτα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα