ΜΚΟ: Οι ζημιές από τις καταιγίδες την επόμενη δεκαετία θα κοστίζουν στις ΗΠΑ τουλάχιστον 360 δισεκ. το χρόνο

ΜΚΟ: Οι ζημιές από τις καταιγίδες την επόμενη δεκαετία θα κοστίζουν στις ΗΠΑ τουλάχιστον 360 δισεκ. το χρόνο Facebook Twitter
0

Οι ζημιές θα προκαλέσουν οι καταιγίδες στην αμερικανική οικονομία την επόμενη δεκαετία θα ανέρχονται σε τουλάχιστον 360 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως - περίπου το ήμισυ της ετήσιας οικονομικής ανάπτυξης της χώρας . Αυτό είναι το συμπέρασμα έκθεσης  του «Οικουμενικού Οικολογικού Ταμείου», ενός μη κυβερνητικού οργανισμού που επικεντρώνει στο πρόβλημα της κατανάλωσης ορυκτών καυσίμων.

Για τη χρήση ορυκτών καυσίμων, οι ΗΠΑ θα πρέπει να πληρώσουν ένα υψηλό τίμημα που η οικονομία δεν μπορεί να αντέξει, δήλωσε ο συντάκτης της έκθεσης Robert Watson στην παρουσίαση της. Επί του παρόντος, οι οικονομικές απώλειες και το κόστος υγείας αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της οικονομικής ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Κατά την επόμενη δεκαετία, σύμφωνα με τους ερευνητές, το κόστος αυτό θα ανέλθει στα 360 δισεκατομμύρια δολάρια, δηλαδή στο 55% της αμερικανικής ανάπτυξης. Η μελέτη λαμβάνει υπόψη τόσο τις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από τις καταιγίδες που προκαλούνται από την κλιματική αλλαγή όσο και το αυξανόμενο κόστος για την υγεία ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Ο Watson, ωστόσο, τόνισε ότι τα θερμικά κύματα, οι τυφώνες, οι δασικές πυρκαγιές και οι περίοδοι ξηρασίας δεν προκλήθηκαν από την αλλαγή του κλίματος. Ωστόσο, ο αριθμός των συμβάντων και η έντασή τους θα αυξηθούν με την αύξηση των θερμοκρασιών. Για το τρέχον έτος, το κόστος ανέρχεται στα 240 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά δεν έχουν ακόμη αναφερθεί οι ζημιές που προκάλεσαν οι τυφώνες "Harvey" και "Irma". Επίσης, δεν συμπεριλαμβάνονται οι ζημιές στη γεωργία που προκαλούνται από την αλλαγή του κλίματος.

Πηγή: Spiegel.de
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM