ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 200 γρ. αμύγδαλο ελαφρώς ψημένο και σπασμένο
  • 500 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 3 γρ. μαχλέπι πούδρα
  • 1 γρ. μαστίχα σπασμένη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το αγελαδινό βούτυρο, το γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
  2. Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα αρωματικά και το κονιάκ.
  3. Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 10 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° για 20 λεπτά.
  5. Αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και τους βουτάμε σε άχνη ζάχαρη. Οι πιο μυρωδάτοι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα