ΥΛΙΚΑ
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη
- 150 γρ. βούτυρο γάλακτος
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
- 30 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. αμύγδαλο ελαφρώς ψημένο και σπασμένο
- 500 γρ. αλεύρι μαλακό
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 3 γρ. μαχλέπι πούδρα
- 1 γρ. μαστίχα σπασμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το αγελαδινό βούτυρο, το γάλακτος και την άχνη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα προσθέτοντας τα αρωματικά και το κονιάκ.
- Μόλις ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και ζυμώνουμε πάρα πολύ καλά για 10 λεπτά.
- Φτιάχνουμε μικρά μπαλάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C° για 20 λεπτά.
- Αφήνουμε να πάρουν θερμοκρασία δωματίου και τους βουτάμε σε άχνη ζάχαρη. Οι πιο μυρωδάτοι κουραμπιέδες είναι έτοιμοι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα