Διάγγελμα Ραχόι: Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου- Διαλύεται το κοινοβούλιο της Καταλονίας

Διάγγελμα Ραχόι: Εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου- Διαλύεται το κοινοβούλιο της Καταλονίας Facebook Twitter
0

Με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε την διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας, ενώ προκήρυξε εκλογές στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο Ισπανός πρωθυπουργός είπε ότι θα επιδιώξει να κηρυχθεί παράνομη η σημερινή κήρυξη της ανεξαρτησίας από την Καταλονία.


Επιπλέον, δήλωσε ότι αποφάσισε να αποπέμψει τον πρόεδρο της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και την κυβέρνηση της Καταλονίας, τονίζοντας ότι οι υπουργοί της κεντρικής κυβέρνησης θα αναλάβουν τα καθήκοντα της καταλανικής διοίκησης.

«Εμείς οι Ισπανοί ζήσαμε μια θλιβερή ημέρα, κατά τη διάρκεια της οποίας το παράλογο επιβλήθηκε του νόμου και κατέστρεψε τη δημοκρατία στην Καταλονία» επισήμανε και πρόσθεσε «Η κατάσταση είναι αποκαρδιωτική, θλιβερή και γεμάτη από φόβο και άγχος».


Όπως διευκρίνισε, θα προχωρήσει στη διάλυση του κοινοβουλίου της Καταλονίας, ενώ προκήρυξε εκλογές για την 21η Δεκεμβρίου. Ο Μαριάνο Ραχόι, ανακοίνωσε ότι ο αρχηγός της καταλανικής αστυνομίας παύεται των καθηκόντων του.

«Πιστεύουμε ότι επείγει να ακούσουμε τους πολίτες της Καταλονίας, όλους ανεξαιρέτως, ώστε να μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον τους και κανείς να μην μπορεί να ενεργεί εκτός του νόμου για λογαριασμό τους» τόνισε ο επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης.

Σημειώνεται ότι η γενική εισαγγελία της Ισπανίας θα κινήσει την επόμενη εβδομάδα δικαστική διαδικασία σε βάρος του προέδρου της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν με την κατηγορία της «εξέγερσης».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΑΝΙΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Δεν μπορείτε να προσαρτήσετε άλλες χώρες»: Δανία και Γροιλανδία απαντούν στον Τραμπ

Η νέα τοποθέτηση από τους πρωθυπουργούς της Δανίας και της Γροιλανδίας έρχεται μετά την ανακοίνωση του Τραμπ ότι διορίζει ειδικό απεσταλμένο των ΗΠΑ για το αρκτικό νησί
THE LIFO TEAM
Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Διεθνή / Γάζα: «Δεν μπορώ να ξεχάσω τον τρόμο» περιγράφει μητέρα που γέννησε δύο φορές στη διάρκεια του πολέμου

Καθημερινά, περίπου 130 μωρά γεννιούνται στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής πίεσης, με το σύστημα υγείας να βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης και τις βασικές προμήθειες να εξαντλούνται
THE LIFO TEAM