ΥΛΙΚΑ

  • 4 κρόκοι αυγού
  • 200 γρ. αλάτι χονδρό
  • 400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 10 κόκκοι πιπέρι
  • 1/2 πακέτο γαλέτα
  • 2 αυγά για πανάρισμα
  • 3 κ.σ. αλεύρι
  • Ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπολ μαρινάρουμε τους κρόκους αυγών στο μείγμα από ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και βάζουμε στο ψυγείο για 16 ώρες.
  2. Ξεπλένουμε προσεχτικά τους κρόκους με νερό.
  3. Τους πανάρουμε περνώντας τους από το αλεύρι, το αυγό και τη γαλέτα.
  4. Σε τηγάνι με ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε τους κρόκους μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 κούπα Αρσενικό τριμμένο
  • 3 φύλλα φασκόμηλο ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρΗ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κάδο του μίξερ ρίχνουμε τυρί Αρσενικό, αλάτι, ζάχαρη, κρέμα γάλακτος και χτυπάμε μέχρι να γίνει μια ελαφριά σαντιγί.
  2. Σερβίρουμε το αυγό και γαρνίρουμε με κρέμα Αρσενικό και φασκόμηλο.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα