ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
  • 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
  • 5 κ.σ. σκόνη κακάο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ και τη σκόνη κακάο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
  2. Σε λεκάνη σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα Πτι Μπερ και αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα.
  3. Ανακατεύουμε, το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
  4. Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για 2 ώρες, μετά κόβουμε ροδέλες και σερβίρουμε.
  5. Tip: Γαρνίρουμε με σκόνη κακάο ή ρευστή σάλτσα σοκολάτας ή αμύγδαλα κροκάν ή μπορούμε να πασπαλίσουμε με τρούφα.
  6. Μόλις βγάλουμε το μωσαϊκό από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 5-7 λεπτά πριν το κόψουμε για να μαλακώσει το βούτυρο και να χαρίσει τα αρώματά του.

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα