ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ βούτυρο φρέσκο 82% λιπαρά
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 1 σφηνάκι κονιάκ
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
- 5 κ.σ. σκόνη κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε με το φτερό στο μίξερ το βούτυρο, το ζαχαρούχο γάλα, το κονιάκ και τη σκόνη κακάο μέχρι να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
- Σε λεκάνη σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα Πτι Μπερ και αδειάζουμε το σοκολατένιο μείγμα.
- Ανακατεύουμε, το απλώνουμε σε αντικολλητικό χαρτί και τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό.
- Βάζουμε το ρολό στην κατάψυξη για 2 ώρες, μετά κόβουμε ροδέλες και σερβίρουμε.
- Tip: Γαρνίρουμε με σκόνη κακάο ή ρευστή σάλτσα σοκολάτας ή αμύγδαλα κροκάν ή μπορούμε να πασπαλίσουμε με τρούφα.
- Μόλις βγάλουμε το μωσαϊκό από την κατάψυξη, το αφήνουμε για 5-7 λεπτά πριν το κόψουμε για να μαλακώσει το βούτυρο και να χαρίσει τα αρώματά του.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα