ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΜΙΑ
- 400 γρ. αλεύρι σκληρό
- 400 γρ. αλεύρι μαλακό
- 30 γρ. βούτυρο φρέσκο
- 20 γρ. μαγιά
- 20 γρ. αλάτι
- 10 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό
- 350 γρ. νερό
- 100 γρ. καρύδια κοπανισμένα
- Λίγο σιμιγδάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ, εκτός από το καρύδι και το σιμιγδάλι, δουλεύουμε 4 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
- Προσθέτουμε το καρύδι και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 60 λεπτά.
- Κόβουμε μπαλάκια των 120 γρ. και αφήνουμε να φουσκώσουν.
- Τα ραντίζουμε με νερό και πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 λεπτά.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΤΟΜΑΤΟΣΟΥΠΑ
- 2 κ. ντομάτες παραγινωμένες και τριμμένες
- 400 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι φύλλα βασιλικού
- 200 γρ. χαλούμι κομμένο σε μικρούς κύβους
- 8 κρόκους αυγών
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να γυαλίσει, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά.
- Αν χρειαστεί προσθέτουμε και ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.
- Ρίχνουμε τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε και περνάμε τη σούπα από τη σίτα πιέζοντας καλά για να δέσει ο ζωμός της ντομάτας. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε.
Σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε το χαλούμι μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
Ανοίγουμε με το μαχαίρι ένα καπάκι από την επιφάνεια του ψωμιού και αφαιρούμε προσεχτικά την ψίχα. Ρίχνουμε μέσα στο ψωμί ζεστή την σούπα ντομάτας , τον κρόκο του αυγού, το χαλούμι και σερβίρουμε αμέσως.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα