ΥΛΙΚΑ
- 1 ψωμί Βιέννης
- 2 φέτες ντομάτα
- 2 φύλλα μαρούλι
- 3-4 λεπτές φέτες φιλέτο κοτόπουλο ψημένο
- 2 φέτες μοτσαρέλα
- 2-3 φέτες παρμεζάνα
- 2 φέτες ψημένο μπέικον κομμένο καρέ
- Κουκουνάρι
- 1 κ.σ. μαγιονέζα βασιλικού
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- χυμός από ½ λεμόνι
- 1 κ.σ. λευκό ξίδι
- αλάτι
- λευκό πιπέρι
- ηλιέλαιο
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά και ρίχνουμε το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η μαγιονέζα. Προσθέτουμε 1 κ.σ. πέστο βασιλικού και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ανοίγουμε στα δύο το ψωμί και αλείφουμε το εσωτερικό με τη μαγιονέζα βασιλικού.
- Προσθέτουμε σε στρώσεις το μαρούλι, την ντομάτα, το κοτόπουλο, τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα, το μπέικον και το κουκουνάρι.
- Κλείνουμε το σάντουιτς και ζεσταίνουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα