ΥΛΙΚΑ
- 2 αυγά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. ξινομυζήθρα (ή γιαούρτι)
- 1 κ.σ. βούτυρο πρόβειο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά
- ½ κ.γ. σουμάκ
- ½ πιπεριά χαμπανέρο ψιλοκομμένη ή ½ κ.γ. μπούκοβο καυτερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά τηγανίζουμε με ελαιόλαδο τα αυγά.
- Σε πιάτο τοποθετούμε την ξινομυζήθρα και επάνω τα αυγά μάτια.
- Σε άλλο τηγάνι, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σκόρδο, την πάπρικα, το σουμάκ και την πιπεριά, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά και τα ρίχνουμε πάνω από τα αυγά.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα