ΥΛΙΚΑ
- 2 πλοκάμια χταποδιού
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. τσίπουρο
- 1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε καρέ
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1 ντομάτα κομμένη σε καρέ
- 100 γρ. φέτα κομμένη σε κύβους
- 1 πρέζα ρίγανη
- 1 πρέζα φρέσκο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς τα πλοκάμια του χταποδιού για 30 λεπτά.
- Κόβουμε το χταπόδι σε λεπτές ροδέλες και το σοτάρουμε με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά μαζί με τις πιπεριές, μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το τσίπουρο, προσθέτουμε την ντομάτα και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη και το θυμάρι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο Αιόλου 68.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα