ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ
- 500 γρ. αλεύρι
- 10 γρ. μαγιά
- 3 1/2 λίτρα γάλα
- 10 γρ. αλάτι
- 60 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- Λίγους κύβους ζάχαρη
- 160 γρ. κρέμα γάλακτος
ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ
- Κανέλα σκόνη
- Άχνη ζάχαρη
- 8 κ.σ. κρέμα πατισερί
- Λίγες φράουλες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη, τους κύβους ζάχαρης και την κρέμα γάλακτος, δουλεύουμε 10 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα και 4 λεπτά σε δυνατή.
- Κόβουμε το ζυμάρι σε μέρη. Βάζουμε σε τσέρκι πάχους 2,5cm και αφήνουμε να φουσκώσει.
- Πιέζουμε την επιφάνεια με τα δάχτυλα και ρίχνουμε μέσα στις δαχτυλιές που σχηματίζονται ζάχαρη και επάνω σπάμε τους κύβους ζάχαρης
- Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα.
- Την επομένη ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 280 βαθμούς για 15 λεπτά
- Προσθέτουμε επάνω την κρέμα γάλακτος, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Πουδράρουμε με κανέλα, άχνη ζάχαρη, προσθέτουμε κρέμα πατισερί ή σαντιγί και γαρνίρουμε με φράουλες.
Είναι μια συνταγή που δοκίμασε ο Γιάννης Μπαξεβάνης σε ένα χωριό της Ελβετίας.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στην κουζίνα του εστιατόριου Ark στη Γλυφάδα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα