ΥΛΙΚΑ
- 1 μελιτζάνα φλάσκα
- ½ κούπα φάβα
- 1 σφηνάκι ελαιόλαδο
- ½ κ.γ. μπελτές μηλέικος
- 1 μικρό καρότο κομμένο σε ροδέλες
- 1 λιαστή ντομάτα κομμένη σε λωρίδες
- Αλάτι, πιπέρι
- Μια πρέζα κύμινο
- Λίγη κάππαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά με 1½ κούπα νερό βράζουμε τη φάβα με το καρότο μέχρι να λιώσουν.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, κύμινο και περνάμε τη φάβα με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει απαλή υφή.
- Κόβουμε τη μελιτζάνα σε χοντρές ροδέλες και αφαιρούμε περιμετρικά τη μισή σάρκα της.
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη μελιτζάνα 2-3 λεπτά.
- Διαλύουμε τον πελτέ με 1 κ.σ. νερό.
- Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον πελτέ, μετά με τη φάβα και γαρνίρουμε με στικ λιαστής ντομάτας και κάππαρη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170 βαθμούς για 8 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριό Αλευρόμυλος στη Μήλο.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα