ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ρεβίθια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- ½ κούπα πιπεριές πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες
- 1 κούπα ντομάτα ψιλοκομμένη
- 6 φέτες παστουρμάς
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πάπρικα καυτερή
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Μουλιάζουμε αποβραδίς τα ρεβίθια και την επομένη τα στραγγίζουμε και τα βράζουμε σε νερό μέχρι να μαλακώσουν.
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και προσθέτουμε την ντομάτα και αλάτι.
- Αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να πήξει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε τις τέσσερις φέτες παστουρμά ψιλοκομμένο, αφήνουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε τα ρεβίθια.
- Ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Σερβίρουμε και προσθέτουμε 2 φέτες παστουρμά και πάπρικα.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα