Απορρίφθηκε αίτημα του Ισημερινού να παραχωρηθεί διπλωματικό καθεστώς στον Τζούλιαν Ασάνζ

Απορρίφθηκε αίτημα του Ισημερινού να παραχωρηθεί διπλωματικό καθεστώς στον Τζούλιαν Ασάνζ Facebook Twitter
EPA/ANDY RAIN
0

Η Βρετανία αρνήθηκε αίτημα του Ισημερινού να παραχωρήσει διπλωματικό καθεστώς στον ιδρυτή των WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ, δήλωσε εκπρόσωπος του Foreign Office.

Ο Ασάνζ κατέφυγε πριν από πέντε χρόνια και πλέον στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο όπου του δόθηκε άσυλο το 2012 προκειμένου να αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για βιασμό.

«Η κυβέρνηση του Ισημερινού ζήτησε πρόσφατα να δοθεί διπλωματικό καθεστώς στον κ. Ασάνζ εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», δήλωσε ο εκπρόσωπος. «Το Ην. Βασίλειο δεν δέχθηκε αυτό το αίτημα ούτε είμαστε σε συνομιλίες με τον Ισημερινό για το θέμα αυτό».

«Ο Ισημερινός γνωρίζει πως ο τρόπος επίλυσης αυτού του θέματος είναι ο Τζούλιαν Ασάνζ να φύγει από την πρεσβεία προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη», είπε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Reuters - AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Διεθνή / Φιντάν για ελληνοτουρκικά: Σε περιόδους δεξιών κυβερνήσεων το θέμα ήταν πάντα η Τουρκία

Σε συνέντευξή του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας μίλησε για Οθωμανική Αυτοκρατορία, για τουρκική μειονότητα στη Θράκη - «Δεν είναι η Ελλάδα το 'έτερο εγώ' μας», είπε ο Χακάν Φιντάν
LIFO NEWSROOM
Η αναζήτηση των «ελβετικής κατασκευής» ρολογιών του Ντόναλντ Τραμπ κατέληξε στο Ουαϊόμινγκ

Διεθνή / Ο Ντόναλντ Τραμπ «πουλάει» ρολόγια στις ομιλίες του - Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει το πώς ακριβώς

Λίγα είναι γνωστά για την εταιρεία που συνεργάζεται τώρα με τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένου του προσώπου ή των προσώπων που βρίσκονται πίσω από αυτήν
LIFO NEWSROOM