ΥΛΙΚΑ
- ½ φύλλο γιουφκά
- 8 φέτες παστουρμά
- 40 γρ. 4 μπαστουνάκια κασέρι Ξάνθης
- 4 λεπτές φέτες ντομάτας
- Σπορέλαιο για τηγάνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το φύλλο γιουφκά σε τέσσερα τρίγωνα κομμάτια.
- Ψιλοκόβουμε τον παστουρμά.
- Σε κάθε τριγωνικό φύλλο τοποθετούμε μια φέτα παστουρμά, ένα μπαστουνάκι κασέρι, μια ροδέλα ντομάτα και το τυλίγουμε σφιχτά.
- Σε βαθύ τηγάνι με σπορέλαιο σε δυνατή φωτιά τηγανίζουμε τα παστουρμαδοπιτάκια και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
- Σερβίρουμε αμέσως και συνοδεύουμε με γιαούρτι.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα