ΥΛΙΚΑ
- 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
- 6 μεγάλες γαρίδες
- 1/2 στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
- 6 φέτες παστουρμά
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης
- 6 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κούπες νερό
- Αλάτι, πιπέρι
- 2 φέτες λεμονιού
- Μαϊντανός για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, αλάτι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ρύζι, τον κρόκο και δύο κούπες νερό.
- Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τις γαρίδες και τον παστουρμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
- Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φετούλες λεμόνι και μαϊντανό.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα