ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα ρύζι Καρολίνα
  • 6 μεγάλες γαρίδες
  • 1/2 στήθος κοτόπουλο σε κομμάτια
  • 6 φέτες παστουρμά
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 φακελάκι κρόκος Κοζάνης
  • 6 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κούπες νερό
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 2 φέτες λεμονιού
  • Μαϊντανός για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι, το πράσο, την πιπεριά, αλάτι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  3. Ανακατεύουμε, ρίχνουμε το ρύζι, τον κρόκο και δύο κούπες νερό.
  4. Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να απορροφήσει τα υγρά του και προσθέτουμε τις γαρίδες και τον παστουρμά και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
  5. Σερβίρουμε αμέσως και γαρνίρουμε με φετούλες λεμόνι και μαϊντανό.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στα «Καραμανλίδικα του Φάνη» (Σωκράτους 1 & Ευριπίδου 52).
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα