Τα live του Σαββατοκύριακου

Οι επιλογές του Lifo.gr

The LiFO team, 17.1.2018 | 12:00

Tricky

Κορυφαία προσωπικότητα του trip hop, του μουσικού είδους που χαρακτήρισε μια ολόκληρη δεκαετία, ο Tricky συνεχίζει να δημιουργεί σκοτεινή και υποβλητική μουσική. Στο Fuzz επιστρέφει με φρέσκια την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ «Ununiform», το οποίο έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Ο καλλιτέχνης συνεργάζεται ξανά, μετά από 15 χρόνια, με τη Martina Topley-Bird που σύστησε στο κοινό με το αριστουργηματικό ντεμπούτο του «Maxinquaye» το 1995.

20/1, Fuzz Club, Πατριάρχου Ιωακείμ 1, Ταύρος (Πειραιώς & Χαμοστέρνας), 20:00, εισιτήριο από 20 ευρώ

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

 

 

Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης

Τα live του Σαββατοκύριακου
O Ιβάν Φίσερ παραμένει σταθερά στη θέση του Μουσικού Διευθυντή της Ορχήστρας του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης για πάνω από 30 χρόνια.

 

Η Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης υπό την διεύθυνση του Ιβάν Φίσερ ερμηνεύει: Johann Sebastian Bach: Σουίτα αρ. 2, Robert Schumann: Κοντσέρτο για πιάνο και Σεργκέι Ραχμάνινοφ: Συμφωνία αρ. 2.

 

Ίσως δεν υπάρχει στον κόσμο άλλη ορχήστρα τόσο στενά συνδεδεμένη με τον μαέστρο της, αφού ο Ιβάν Φίσερ (συνιδρυτής της μαζί με τον Ζόλταν Κότσις) παραμένει σταθερά στη θέση του Μουσικού Διευθυντή για πάνω από 30 χρόνια, διαμορφώνοντας το προφίλ του συνόλου και καθιερώνοντας την Ορχήστρα του Φεστιβάλ της Βουδαπέστης ως ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά σύνολα διεθνώς.

19/01, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, Χίλτον, Ώρα: 20:30, Εισιτήριο: 15- 30 ευρώ

 

 

The Man from Managra

Τα live του Σαββατοκύριακου
Coti K.

 

Ο Coti K, ένα από τα πιο δημιουργικά πρόσωπα της ελληνικής ανεξάρτητης σκηνής, ξεκίνησε να δραστηριοποιείται παίζοντας ηλεκτρικό μπάσο και πλήκτρα, με σχήματα όπως οι Ricochet, Dada Data, Film Noir, In Trance 95 κ.ά.

 

Έκτοτε έχει κυκλοφορήσει δέκα προσωπικούς δίσκους και άλλους έξι ως μέλος των Mohammad. Στον ιδιαίτερο χώρο της Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα θα παρουσιάσει κομμάτια από το πρότζεκτ του The Man from Managra.

20/1, Αγγλικανική Εκκλησία Αγίου Παύλου, Φιλελλήνων 27 & Σιμωνίδου, 21:00, εισ.: 13-15 ευρώ

 

 

Κτίρια τη Νύχτα

Τα live του Σαββατοκύριακου
Ο «Κτίρια τη Νύχτα» επιστρέφει για μια συναυλία στο 6 d.o.g.s.

 

Ο ιδιοσυγκρασιακός μουσικός «Κτίρια τη Νύχτα» δραστηριοποιείται από το 2007 και έχει κυκλοφορήσει 7 άλμπουμ και 2 EP. Έχει γράψει μουσική για θέατρο και κινηματογράφο.

 

Είναι συνιδρυτής και μέλος των σχημάτων "Betty Loop Loop", "Το Βίντεο Χέρι" και "Αγόρι Γιώργος". Τον Δεκέμβριο του 2016 κυκλοφόρησε το τελευταίο του άλμπουμ «Συγκεκριμένα Διαμερίσματα» από την Inner Ear.

21/01, 6 d.o.g.s., Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Ώρα: 21:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

 

 

Aντιρατσιστική συναυλία στο Gagarin

Τα live του Σαββατοκύριακου
Η συναυλία έχει ως στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας για την δίκη- καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την στήριξη των θυμάτων ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

 

Μήνυμα κατά του ρατσισμού και του φασισμού και υπέρ της αλληλεγγύης, των δημοκρατικών ελευθεριών και των δικαιωμάτων στέλνουν οι καλλιτέχνες που θα πάρουν μέρος στην αντιφασιστική συναυλία που διοργανώνει η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή) στις 20 Ιανουαρίου στο Gagarin.

 

Στη συναυλία συμμετέχουν αφιλοκερδώς, η Λαϊκή ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης, ο Παντελή Αμπαζής, τα Κίτρινα Ποδήλατα, η Υακίνθη Λάγιου, η Σοφία Παπάζογλου, ο Μάνος Πυροβολάκης, η Ναταλία Ρασούλη, η Αγγελική Τουμπανάκη, η Ιωάννα Φόρτη, ο Απόστολος Ρίζος, ο Δημήτρης Πουλικάκος και ο Νίκος Σπυρόπουλος, ο MC YINKA, ο Jerome Kaluta, οι Duοyu, οι RadioSol και οι Λάργκο.

 

Τους μουσικούς θα πλαισιώνουν ηθοποιοί όπως η Μαρία Κανελλοπούλου, ο Παντελής Δεντάκης, ο Βασίλης Σπυρόπουλος, η Μάνια Παπαδημητρίου και η Νίκη Σερέτη.

 

Η συναυλία έχει ως στόχο την ενίσχυση της καμπάνιας για την δίκη- καταδίκη της Χρυσής Αυγής, την στήριξη των θυμάτων ρατσιστικών και φασιστικών επιθέσεων και την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες.

20/01, Gagarin 205, Λιοσίων 205, Ώρα: 20:00, Εισιτήριο: 5 ευρώ

Οδηγός Μουσικής