ΥΛΙΚΑ
- 2 κ. κολοκύθα άσπρη
- 1 κ. μέλι μηλέικο
- 1 κ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. νερό
- 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα
- 2 κ.σ. χυμός λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε την άσπρη κολοκύθα, την καθαρίζουμε από τους σπόρους και κόβουμε τη σάρκα της σε μπαστουνάκια.
- Σε κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη και την κολοκύθα και βράζουμε για 60 λεπτά μέχρι να μελώσει.
- Λίγο πριν από το τέλος προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τον χυμό λεμονιού.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και όταν κρυώσει γεμίζουμε τα γυάλινα βάζα.
- Σερβίρουμε και αν θέλουμε, συνοδεύουμε με γιαούρτι ή παγωτό βανίλια.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα