ΥΛΙΚΑ
- 6 φιλέτα από σκουμπρί 300-500 γρ.
- 3 κ.σ. αλάτι ημίχονδρο
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 κ.γ. κόκκοι πιπέρι
- 2 κ.σ. Tandoori Masala (ινδικό mix μπαχαρικών), προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Απλώνετε τα φιλέτα με το δέρμα προς τα κάτω και ανακατεύετε όλα τα υλικά.
- Τα μοιράζετε πάνω από τα φιλέτα, τα πατάτε ελαφρώς για να πιάσουν τα υλικά πάνω στο ψάρι και αφήνετε για 2 ώρες.
- Ξεπλένετε και στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας (το αποθηκεύετε σε τάπερ στο ψυγείο, εάν δεν το χρησιμοποιήσετε αμέσως).
- Ψήνετε σε κάρβουνο ή δυνατό τηγάνι για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σερβίρετε με λεμόνι (ταιριάζει εξαιρετικά με πατατοσαλάτα και μουστάρδα).
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο τσιπουράδικο «Με ζεν».
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα