ΥΛΙΚΑ
- 4 φιλέτα σκορπίνα ή στείρα
- 8 αγκινάρες άγριες καθαρισμένες
- ½ κ. κουκιά φρέσκα καθαρισμένα
- 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
- 1 ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- 2 περγαμόντα (χυμός και ξύσμα)
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια (με το λευκό μέρος ψιλοκομμένο)
- 60 ml τσίπουρο Συριανό
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 200 γρ. ζωμός γαρίδας
- 300 γρ. νερό
- Αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθύ τηγάνι με ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο για 3 λεπτά, σβήνουμε με το τσίπουρο και προσθέτουμε τις αγκινάρες και τα κουκιά.
- Ανακατεύουμε, ρίχνουμε τον ζωμό γαρίδας και το νερό και μαγειρεύουμε για 4 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα φιλέτα ψαριού, αλάτι, πιπέρι, μάραθο, άνηθο, το περγαμόντο και μαγειρεύουμε για 3 λεπτά.
- Τελειώνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά. Σερβίρουμε αμέσως
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στο εστιατόριο «Περί Τίνος» στην Ερμούπολη της Σύρου
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα