Ικανοποίηση για την έκβαση της σημερινής εξόδου στις αγορές εξέφρασε ο Τσακαλώτος

Ικανοποίηση για την έκβαση της σημερινής εξόδου στις αγορές εξέφρασε ο Τσακαλώτος Facebook Twitter
Nikos Libertas / SOOC
0

Για απόδειξη ότι η Ελλάδα όχι μόνο μπορεί να αντλήσει νέα χρήματα, αλλά είναι σε θέση να το κάνει και κάτω από συνθήκες όχι ιδιαίτερα ευνοϊκές, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σχολιάζοντας την έκδοση του νέου επταετούς ομολόγου.

Ο κ. Τσακαλώτος εξήγησε μετά από τη συνάντησή του με τον Ευρωπαίο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί, πως τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έντονη αναταραχή στις διεθνείς αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το βιβλίο προσφορών για το 7ετές ομόλογο έκλεισε με προσφορές επενδυτών περίπου 7 δισ. ευρώ και με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 3,5%. Ενώ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Δημόσιο θα αντλήσει ποσό κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

Από την πλευρά του, ο Πιέρ Μοσκοβισί εξέφρασε αισιοδοξία ότι «όλα θα πάνε καλά εάν αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους», προσθέτοντας ότι «είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM