ΥΛΙΚΑ
- 2 κ. χοιρινή κόντρα χωρίς το κόκαλο
- Φυσικό έντερο 40 εκ.
- 1 κ. αλάτι
- 6 κ.σ. ανάμεικτα θυμάρι, λουίζα, λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το καλύπτουμε πολύ καλά, απ' όλες τις πλευρές, με αλάτι.
- Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
- Ξεπλένουμε καλά το κρέας να φύγει το αλάτι και το στεγνώνουμε.
- Ρολάρουμε το κρέας πάνω στα βότανα ώστε να κολλήσουν καλά.
- Περνάμε το κρέας στο έντερο, στρίβουμε και δένουμε καλά τις άκρες του.
- Κρεμάμε σε σκιερό και αεριζόμενο χώρο για 15 ημέρες.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε το έντερο και συνοδεύουμε με αραιωμένη κοπανιστή με γιαούρτι.
- Tip: Η λούζα αποκαλύπτει τον αρωματικό χαρακτήρα της όταν περάσουν οι λεπτές φέτες της από σχαροτήγανο ή τηγάνι για ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Η συνταγή ετοιμάστηκε στην ταβέρνα «Λιλής» στη Σύρο
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα