ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ. χοιρινή κόντρα χωρίς το κόκαλο
  • Φυσικό έντερο 40 εκ.
  • 1 κ. αλάτι
  • 6 κ.σ. ανάμεικτα θυμάρι, λουίζα, λεμονοθύμαρο ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε το κρέας σε ταψί και το καλύπτουμε πολύ καλά, απ' όλες τις πλευρές, με αλάτι.
  2. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε 24 ώρες σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Ξεπλένουμε καλά το κρέας να φύγει το αλάτι και το στεγνώνουμε.
  4. Ρολάρουμε το κρέας πάνω στα βότανα ώστε να κολλήσουν καλά.
  5. Περνάμε το κρέας στο έντερο, στρίβουμε και δένουμε καλά τις άκρες του.
  6. Κρεμάμε σε σκιερό και αεριζόμενο χώρο για 15 ημέρες.
  7. Κόβουμε σε λεπτές φέτες, αφαιρούμε το έντερο και συνοδεύουμε με αραιωμένη κοπανιστή με γιαούρτι.
  8. Tip: Η λούζα αποκαλύπτει τον αρωματικό χαρακτήρα της όταν περάσουν οι λεπτές φέτες της από σχαροτήγανο ή τηγάνι για ελάχιστα δευτερόλεπτα.

Η συνταγή ετοιμάστηκε στην ταβέρνα «Λιλής» στη Σύρο

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα