ΥΛΙΚΑ

  • 3 ποτήρια ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 1 κ. αλεύρι
  • 1 κ.γ. μπέικιν
  • 1 κ.γ. σόδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν.
  2. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και τη βανίλια.
  3. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και τον προσθέτουμε στο μείγμα.
  4. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια αφράτη ζύμη, αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι επιπλέον.
  5. Για να βγουν λεπτά τα μπισκότα περνάμε τη ζύμη από τη μηχανή ζυμαρικών, διαφορετικά τα πλάθουμε σε ό,τι σχήμα μας αρέσει.
  6. Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί λαδωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.

 

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα