ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. κοχύλια (ζυμαρικό)
  • 150 γρ. σαρδέλα φιλεταρισμένη σε κομμάτια
  • 150 γρ. ντοματίνια
  • 20 γρ. κάππαρη
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Λίγα φύλλα μάραθου
  • 40 γρ. τρίμμα αυγοτάραχο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά σε ελαφρώς αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, σοτάρουμε ελαφρά το σκόρδο, την κάππαρη, τη σαρδέλα και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά.
  4. Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο, πασπαλίζουμε με το αυγοτάραχο, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα φύλλα μάραθου.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα