Επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού μετά τα πολύωρα επεισόδια για τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου

Επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι του Κορυδαλλού μετά τα πολύωρα επεισόδια για τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Επέστρεψαν στα κελιά τους οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, μετά την πολύωρη αναταραχή που σημειώθηκε ως αντίδραση στη μεταγωγή του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Λάρισας.

Ο Γιαγτζόγλου, που κάνει απεργία πείνας, κατηγορείται για την υπόθεση με το τρομοδέμα στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Τα επεισόδια έληξαν μετά από διαπραγματεύσεις που είχαν οι κρατούμενοι με εκπρόσωπους του υπουργείου Δικαιοσύνης που μετέβησαν στις φυλακές.

Το χρονικό της έντασης

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν στις 6.45 το πρωί όταν άνδρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στο κελί του κρατουμένου για μεταγωγή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στον ιστότοπο indymedia, ο Γιαγτζόγλου αντιστάθηκε όσο μπορούσε στη μεταφορά του, «και τότε τα ΕΚΑΜ και άλλοι κουκουλοφόροι ένστολοι όρμησαν στο κελί του και τον χτύπησαν. Στη συνέχεια του φόρεσαν χειροπέδες και τον πήραν σηκωτό με τη βία βγάζοντας τον έξω από την ακτίνα σε ημιλιπόθυμη κατάσταση».

Η πτέρυγα της φυλακής ήταν κλειδωμένη εκείνη τη στιγμή και οι κρατούμενοι κοπανούσαν τις πόρτες και έβριζαν τους αστυνομικούς.

Μετά τη μεταγωγή του Γιαγτζόγλου οι κρατούμενοι του σωφρονιστικού καταστήματος αντέδρασαν έντονα και άρχισαν να προκαλούν ζημιές σε πόρτες, να ανοίγουν κελιά και να θέτουν υπό τον έλεγχό τους μέρος της φυλακής.

Σύμφωνα με αρχικές πληροφορίες κρατούμενοι της Α και Δ πτέρυγας, είχαν καταφέρει να πάρουν τα κλειδιά από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους καταλαμβάνοντας τους χώρους.

Όμως το υπουργείο διάψευσε αργότερα το περιστατικό διαβεβαιώνοντας πως τα κλειδιά βρίσκονταν στα χέρια των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Εκτός από τα επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι, ομάδα περίπου 70 ατόμων συγκεντρώθηκε έξω από το υπουργείο δικαιοσύνης και στη συνέχεια πραγματοποίησε πορεία.

Στη συμβολή Κηφισίας και Πανόρμου διμηρία των ΜΑΤ δέχθηκε επίθεση με ρόπαλα και για το περιστατικό συνελήφθησαν 4 άτομα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

Ελλάδα / Η Ασφάλεια Θεσσαλονίκης για την αύξηση της παραβατικότητας ανηλίκων: «Βλέπουμε ακραία βία, έλλειψη συναισθήματος»

«Δεν είδαμε ποτέ να ζητήσουν συγνώμη στα θύματα τους, το ίδιο και οι γονείς τους», δήλωσε ειδικότερα, η προϊσταμένη της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων.
LIFO NEWSROOM
Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί το ρήγμα της Αμοργού» λέει ο Γκανάς

Ελλάδα / Σεισμοί σε Σαντορίνη: «Η καλντέρα έχει ανυψωθεί 4 εκατοστά και έχει μετακινηθεί 6 εκατοστά» λέει ο Γκανάς

Ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου εξηγεί για τις μεταβολές που έχουν καταγραφεί στην καλντέρα μετά τις αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις
LIFO NEWSROOM