ΥΛΙΚΑ
- 8 σαρδέλες
- 1/2 μαραθόριζα
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 30 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
- 20 γρ. γαλέτα
- Λίγο ρίγανη
- Δενδρολίβανο
- Μαντζουράνα
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 1 σφηνάκι ούζο
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι, πιπέρι
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Φιλετάρουμε τις σαρδέλες και τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τη μαραθόριζα που έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες, σβήνουμε με ούζο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά σε μπλέντερ ή μίξερ χειρός έως ότου ομογενοποιηθούν πλήρως.
- Γεμίζουμε τα φιλέτα σαρδέλας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 8-10 λεπτά στους 200 βαθμούς.
- Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Barbarossa στη Νάουσα της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα