ΥΛΙΚΑ
- 1 1/5 κ. αμύγδαλο με τη φλούδα του
- 1 1/5 κ. μέλι
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
- 100 γρ. σιμιγδάλι
- Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
- Όταν το μέλι καραμελώσει, προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά για 7-8 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
- Ρίχνουμε την κανέλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Όταν το μείγμα αποκτήσει συμπαγή υφή, είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
Η συνταγή μαγειρεύτηκε στον οικογενειακό φούρνο του Αντώνη Ραγκούση στην Παροικιά της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα