ΥΛΙΚΑ

  • 1 1/5 κ. αμύγδαλο με τη φλούδα του
  • 1 1/5 κ. μέλι
  • 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
  • 100 γρ. σιμιγδάλι
  • Ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα.
  2. Όταν το μέλι καραμελώσει, προσθέτουμε το αμύγδαλο και ανακατεύουμε καλά για 7-8 λεπτά μέχρι να σφίξει το μείγμα.
  3. Ρίχνουμε την κανέλα και το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Όταν το μείγμα αποκτήσει συμπαγή υφή, είναι έτοιμο. Σερβίρουμε σε κομμάτια και γαρνίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

 

Η συνταγή μαγειρεύτηκε στον οικογενειακό φούρνο του Αντώνη Ραγκούση στην Παροικιά της Πάρου.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα