ΥΛΙΚΑ
- 320 γρ. καρύδια χοντροκοπανισμένα
- 160 γρ. φρυγανιά χοντροκοπανισμένη
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
- 1 κ.γ. γαρίφαλο σκόνη
- 12 αυγά
- 600 γρ. ζαχάρη
- 1 ποτηράκι κρασιού λικέρ κίτρο ή σούμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- 400 γρ. ζάχαρη
- 2 φλ. νερό
- Φλούδα από ένα λεμόνι
- 1 ξυλάκι κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε λεκάνη χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Προσθέτουμε το λικέρ, τα καρύδια και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε απαλά.
- Σε μπολ χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να γίνουν μαρέγκα, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά από κάτω προς τα επάνω.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί νούμερο 36 και αδειάζουμε το μείγμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, 50-60 λεπτά.
- Βράζουμε σε κατσαρόλα όλα τα υλικά για το σιρόπι και όταν δέσει, το αφήνουμε να κρυώσει.
- Μόλις βγάλουμε το ταψί από τον φούρνο, περιχύνουμε το γλυκό με το κρύο σιρόπι.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα