Στο Συμβούλιο Εφετών σήμερα το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των «8»

Στο Συμβούλιο Εφετών σήμερα το αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των «8» Facebook Twitter
0

Σήμερα θα εξεταστεί στο Συμβούλιο Εφετών Αθηνών το τρίτο αίτημα των τουρκικών αρχών για έκδοση των «8» Τούρκων στρατιωτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, σε βάρος των στρατιωτικών εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, προκειμένου να δικαστούν για οκτώ αδικήματα και συγκεκριμένα για απόπειρα κατάργησης της κυβέρνησης της Τουρκικής Δημοκρατίας ή εμπόδιση να εκτελέσει την αποστολή της, απόπειρα κατάργησης της συνταγματικής τάξης, απόπειρα κατάργησης της Μεγάλης Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης ή εμπόδισης να εκτελέσει την αποστολή της, συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση, απόπειρα δολοφονίας εκ προθέσεως, λιποταξία σε ξένη χώρα, κλοπή στρατιωτικού υλικού και πρόκληση φθοράς σε στρατιωτικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι οι «8» κατηγορούνται από την Τουρκία ότι κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη μετά τη συμμετοχή τους στο αποτυχημένο πραξικόπημα.

Σημειώνεται ότι η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς, το οποίο, σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, καταγράφει τις κινήσεις τους λίγα λεπτά πριν φύγουν με ελικόπτερο για την Ελλάδα.

Στο βίντεο με τις αρχές, οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί, φαίνονται σύμφωνα με τις τουρκικές αρχές, λίγες ώρες μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος, να προχωρούν στους διαδρόμους του στρατοπέδου προκειμένου να πάρουν το ελικόπτερο για την Ελλάδα. 

Ελλάδα
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM