Δώδεκα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στον Ισημερινό

Δώδεκα νεκροί σε δυστύχημα με λεωφορείο στον Ισημερινό Facebook Twitter
EPA (φωτογραφία αρχείου)
0

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 25 τραυματίστηκαν το Σάββατο, όταν λεωφορείο ανατράπηκε σε δρόμο της παραθαλάσσιας επαρχίας Μαναμπί, στο δυτικό τμήμα του Ισημερινού.

«Προς το παρόν, υπάρχουν 25 τραυματίες [...] ενώ άλλοι 12 άνθρωποι απεβίωσαν εξαιτίας του δυστυχήματος λεωφορείου του περιφερειακού συστήματος (υπεραστικών) συγκοινωνιών», ανέφερε το ECU-911, το κέντρο άμεσης βοήθειας του Ισημερινού, σε ανακοίνωσή του.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου στις 14:00 (21:00 ώρα Ελλάδας) στον δρόμο Χιπιχάπα, διευκρίνισε η Επιτροπή Μεταφορών του Ισημερινού.

Τα τροχαία δυστυχήματα βρίσκονται ανάμεσα στις σημαντικότερες αιτίες θανάτων στον Ισημερινό.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα, η μετωπική σύγκρουση δύο λεωφορείων σε γειτονική επαρχία είχε αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 11 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 54.

Το 96% των τροχαίων στον Ισημερινό οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος -απειρία των οδηγών, στην πλειονότητα των περιπτώσεων- σύμφωνα με μια οργάνωση υπεράσπισης των δικαιωμάτων των χρηστών του οδικού δικτύου, τη Justicia Vial («Δικαιοσύνη στους αυτοκινητόδρομους»).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΟΡΕ ΑΝΙΕΛΙ ΙΤΑΛΙΑ

Διεθνή / Πέθανε σε ηλικία 100 ετών η Μαρία Σόλε Ανιέλι, κεντρικό πρόσωπο της δυναστείας Ανιέλι

Διετέλεσε δήμαρχος στο Καμπέλο σουλ Κλιτούννο, στην Ούμπρια, από το 1960 έως το 1970, σε μια περίοδο που η συμμετοχή των γυναικών στην πολιτική ήταν περιορισμένη στην Ιταλία
THE LIFO TEAM