ΥΛΙΚΑ
- 5 μέτρια κολοκύθια τριμμένα
- 1 αυγό
- 200 γρ. φέτα σπασμένη με το χέρι
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 80 γρ. αλεύρι
- ½ μάτσο δυόσμος ψιλοκομμένος
- 1 κ.γ. μπέικιν
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλεύρι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε τα τριμμένα κολοκύθια σε λεκάνη και τα στραγγίζουμε καλά, πιέζοντας με το χέρι μας.
- Τα αλατίζουμε και αφήνουμε τη λεκάνη σκεπασμένη στο ψυγείο για μια νύχτα.
- Την επομένη προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.
- Ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Πλάθουμε στο χέρι τη ζύμη σε μπάλες και πιέζουμε για να δώσουμε επίπεδο σχήμα, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα