Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη - Δύο τα «ορφανά» DNA

Δολοφονία Δώρας Ζέμπερη - Δύο τα «ορφανά» DNA Facebook Twitter
0

Ένα νέο σημαντικό στοιχείο που έφερε στο φως η εργαστηριακή έρευνα του τεχνικού συμβούλου που έχει οριστεί στην υπόθεση της Δώρας Ζέμπερη, αποκάλυψε χθες το βράδυ η εκπομπή «Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.

Ο γενετιστής Γιώργος Φιτσιάλος ανέφερε πως εντόπισε ένα δεύτερο «ορφανό» DNA, αυτή τη φορά στο μπουφάν της Δώρας Ζέμπερη.

«Στην αρχή βρήκαμε το γενετικό υλικό ανδρός στα νύχια του θύματος, που μαρτυρούσε πως είχε προηγηθεί πάλη μεταξύ τους. Στη συνέχεια η έρευνα αποκάλυψε την ύπαρξη ενός δεύτερου διαφορετικού DNA άλλου ανδρός. Το στοιχείο αυτό δεν βρέθηκε σε κάποιο τυχαίο σημείο, αλλά στην εσωτερική τσέπη του μπουφάν της που σημαίνει πως το άτομο αυτό προσπάθησε να ληστέψει τη Δώρα. Τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως υπήρχαν δύο ακόμη άτομα στον τόπο», τόνισε ο κ. Φιτσιάλος.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η νομική εκπρόσωπος της μητέρας και των αδελφών της άτυχης εφοριακού, Γιάννα Παναγοπούλου.

«Τα ευρήματα της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ. και του τεχνικού συμβούλου της οικογένειας, είναι αναμφισβήτητα σημαντικά. Ο Ανακριτής ζήτησε νέες έρευνες για να διαπιστωθεί αν ταυτοποιούνται με κάποιον σεσημασμένο. Είναι πρόωρο να βγάλουμε το οποιοδήποτε συμπέρασμα. Οποτεδήποτε βρεθεί κάποιο άτομο που να ταυτιστεί, θα έχουμε εξελίξεις. Η οικογένεια της Δώρας έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που μελετά τα ευρήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει το anikolouli.gr, η Αγγελική Νικολούλη επέμενε πως πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα και να δοθούν απαντήσεις για τα δύο «ορφανά» DNA, για να μη μείνουν σκιές στη φρικτή αυτή δολοφονία και μάλιστα σε έναν τόσο ευαίσθητο χώρο όπως αυτόν του νεκροταφείου.

Την περασμένη εβδομάδα έγινε άλλωστε γνωστό πως ο 18ος ανακριτής αφήνει ανοιχτό το καυτό ερώτημα αν ήταν άλλος παρών στο φονικό της Δώρας Ζέμπερη στο Β΄ Νεκροταφείο τον περασμένο Οκτώβριο, εκτός από τον δράστη.

Ο ανακριτής δεν δέχεται τα όσα ισχυρίστηκε στα υπομνήματα του ο Σοροπίδης για «πληρωμένο συμβόλαιο» με την εμπλοκή γνωστού δικηγόρου και εν ενεργεία αστυνομικού.

Το αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό που βρέθηκε στα νύχια του θύματος δεν έχει ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής με κανένα από όσα υπάρχουν στη δικογραφία. Για το λόγο αυτό ο δικαστικός λειτουργός ζητάει από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών να επεκταθεί η έρευνα σε σεσημασμένα πρόσωπα ή να παραμείνει «ορφανό», μέχρι να προκύψουν νέα στοιχεία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ