Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για προβοκάτσια στην υπόθεση Σκριπάλ

Η Ρωσία κατηγορεί τη Βρετανία για προβοκάτσια στην υπόθεση Σκριπάλ Facebook Twitter
0

Για επιχείρηση αποπροσανατολισμού στην υπόθεση Σκριπάλ κατηγόρησε τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες ο πρεσβευτής της Ρωσίας στη Βρετανία, Αλεξάντρ Γιοκοβένκο.

«Αυτή η προβοκάτσια είναι έργο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών. Δεν μας έχουν παρουσιάσει στοιχεία, αρνούνται να συνεργαστούν μαζί μας. Αυτή η κατάσταση μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι είναι μια προβοκάτσια των μυστικών υπηρεσιών», δήλωσε, χθες, στο δίκτυο NTV ο Γιακοβένκο.

Ο Ρώσος, πρώην διπλός πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ και η κόρη Γιούλια βρέθηκαν αναίσθητοι σε ένα παγκάκι στο Σάλσμπερι, στις 4 Μαρτίου.

Έκτοτε ο Σκριπάλ βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, εξαιτίας ου νευροτοξικού παράγοντα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ενώ η 33χρονη κόρη του έχει διαφύγει τον θανάσιμο κίνδυνο.

Η Βρετανία κατηγορεί ανοικτά την Ρωσία για την επίθεση με την τοξική ουσία Novichok - την πρώτη που σημειώνεται σε ευρωπαϊκό έδαφος από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Κρεμλίνο αρνείται από την πλευρά του όλε τις κατηγορίες και τηρεί πολιτική «συμμετρικών αντιποίνων» στις δεκάδες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από τις χώρες της Δύσης.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Διεθνή / Γαλλία: 99χρονη έγινε σταρ στο TikTok  με την βοήθεια της 21χρονης δισεγγονής της

Επί δύο χρόνια οι δύο γυναίκες μοιράζονται τις περιπέτειές τους με 10 εκατομμύρια συνδρομητές - Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν είναι η νέα γενιά να μην αφήνει μόνους τους ηλικιωμένους
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ