ΥΛΙΚΑ
- 150 γρ. ταραμάς λευκός
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 4-5 φέτες ψίχα προζυμένιου ψωμιού
- ½ μάτσο άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 αυγό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- Πιπέρι
- Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
- Αλεύρι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά για 2-3 λεπτά μέχρι να γυαλίσει.
- Μουλιάζουμε την ψίχα ψωμιού σε νερό και τη στύβουμε καλά.
- Σε μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά με το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει σφιχτό και να πλάθεται.
- Εάν δεν πλάθεται, προσθέτουμε τριμμένη φρυγανιά. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Το πλάθουμε σε μπαλάκια που αλευρώνουμε και σε τηγάνι με ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά τα τηγανίζουμε από όλες τις πλευρές, γυρίζοντας προσεχτικά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα