ΥΛΙΚΑ
- ½ κ. ψίχα προζυμένιου ψωμιού
- 1 ποτήρι κρασί Αγιωργίτικο
- ½ μάτσο μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 1 αυγό
- 100 γρ. αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Αλεύρι για τηγάνισμα
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μπολ μουλιάζουμε την ψίχα του ψωμιού με το κρασί και μετά το στύβουμε καλά με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να πλάθεται.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες και τους αλευρώνουμε.
- Σε τηγάνι σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε απ' όλες τις πλευρές.
Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Mono» στην Πλάκα
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα