ΥΛΙΚΑ

  • 1 παξιμάδι (ντάκος) κρίθινο σπασμένο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 5 κ.σ. ξινομυζήθρα
  • 3 ντοματινία
  • 1 κλωναράκι κρίταμο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Ανθός αλατιού
  • Φρέσκια ρίγανη
  • Φυλλαράκια δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μαρινάρουμε την τριμμένη ντομάτα με λίγο ελαιόλαδο, ανθό αλατιού, ρίγανη και δυόσμο.
  2. Σε τσέρκι βάζουμε σε στρώσεις παξιμάδι σπασμένο, τριμμένη ντομάτα, λίγη ξινομυζήθρα, μετά πάλι παξιμάδι, την υπόλοιπη ντομάτα και σκεπάζουμε με ξινομυζήθρα.
  3. Γαρνίρουμε με ντοματίνια και κρίταμο.
  4. Αφαιρούμε το τσέρκι και σερβίρουμε προσθέτοντας λίγο ελαιόλαδο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα