ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. απάκι κομμένο σε φέτες
  • 2 κ.σ. λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 3 κ.σ. ανθόγαλο
  • 100 ml Μαρουβάς
  • 1 κ.σ. πετιμέζι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε καλά το πετιμέζι με τον Μαρουβά και βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει το πετιμέζι και να ομογενοποιηθεί με το κρασί.
  2. Σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε μια κουταλιά ανθόγαλο, το απάκι, τη λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά.
  4. Μόλις απορροφηθούν τα υγρά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ανθόγαλο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να μελώσει.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα