Η Τερέζα Μέι δεν είναι καλεσμένη στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ

Η Τερέζα Μέι δεν είναι καλεσμένη στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δεν προσκλήθηκε στον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ την 19η Μαΐου, ανέφερε σήμερα μια κυβερνητική πηγή.

Οι καλεσμένοι στον γάμο θα είναι άνθρωποι που έχουν άμεση σχέση με τον γαμπρό ή τη νύφη, ή και τους δύο μαζί ως ζευγάρι, σημείωσε μια πηγή από τα βασιλικά ανάκτορα.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε: «Αποφασίστηκε ότι δεν απαιτείτο για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της δεσποινίδας Μαρκλ να συνταχθεί ένας επίσημος κατάλογος πολιτικών ηγετών- από τη Βρετανία και από το εξωτερικό. Το θέμα συζητήθηκε με την κυβέρνηση...».

Η κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο χώρος που θα τελεστεί ο γάμος, το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, είναι πολύ μικρότερος σε σύγκριση με το Αββαείο του Ουέστμινστερ, όπου παντρεύτηκε ο μεγαλύτερος αδελφός του Χάρι, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ με την Κέιτ Μίντλετον το 2011, παρουσία πολλών ηγετών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπήρχε καμία προσδοκία από τη Ντάουνινγκ Στριτ, το πρωθυπουργικό γραφείο, ότι η πρωθυπουργός επρόκειτο να προσκληθεί.

Από την πλευρά της η εφημερίδα Telegraph, όπως και άλλα βρετανικά ΜΜΕ, μετέδωσαν ότι ούτε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ούτε ο προκάτοχός του Μπαράκ Ομπάμα έλαβαν πρόσκληση από τη βασιλική οικογένεια. Εκπρόσωπος τύπου του παλατιού δεν σχολίασε σχετικά.

Το προηγούμενο διάστημα είχαν κυκλοφορήσει σενάρια ότι το ζεύγος Ομπάμα ήταν πιθανό να προσκληθεί στον γάμο λόγω της προσωπικής σχέσης μεταξύ του πρώην προέδρου με τον Χάρι, ωστόσο θα ήταν παράδοξο διπλωματικά να προκληθούν οι Ομπάμα κι όχι ο νυν πρόεδρος Τραμπ με τη σύζυγό του Μελάνια.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία της Σοφίας Εξάρχου ανάμεσα στις 5 υποψήφιες για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX

Πολιτισμός / «Animal»: Υποψήφια για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX η ταινία της Σοφίας Εξάρχου

Η τρίτη ελληνική ταινία στην ιστορία που κερδίζει υποψηφιότητα για το Ευρωπαϊκό Βραβείο Κοινού LUX, που συνδιοργανώνουν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου.
LIFO NEWSROOM
Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Πολιτισμός / Οι ανθρώπινες σχέσεις στο επίκεντρο του νέου προγράμματος της Στέγης

Ιζαμπέλ Ιπέρ, Ρομέο Καστελούτσι, Τιάγκο Ροντρίγκες, Μπενχαμίν Λαμπατούτ, Γιώργος Κουτλής, Μάριο Μπανούσι: Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ονόματα που συμμετέχουν στον εντυπωσιακό προγραμματισμό της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση για τη σεζόν 2024-25.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Τι θα δούμε στο Εθνικό Θέατρο την περίοδο 2024-25

Πολιτισμός / 17 νέες παραγωγές και 2 επαναλήψεις: Οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου για τη σεζόν 2024-25

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Γιάννης Μόσχος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα, ανακοινώνοντας παράλληλα πως δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο τιμόνι του Εθνικού Θεάτρου.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
lee

Πολιτισμός / H Κέιτ Γουίνσλετ, η Χάλι Μπέρι και η «Πλεξούδα» από αύριο στους κινηματογράφους

Ένας μεγάλος αριθμός νέων ταινιών έρχεται για να προλάβει τις τελευταίες μέρες των θερινών κινηματογράφων, λίγο πριν παραδώσουν τη σκυτάλη στις χειμερινές αίθουσες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Γουίτνεϊ Χιούστον: Η ιστορική συναυλία της στη Νότια Αφρική το 1994 θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η περιορισμένη κινηματογραφική προβολή θα κάνει πρεμιέρα στις 23 Οκτωβρίου και θα περιλαμβάνει την πρώτη παρουσίαση της συναυλίας από το Ντουρμπάν, στη Νότια Αφρική
LIFO NEWSROOM