Αμερικανικό αντιτορπιλικό με πυραύλους «Τόμαχοκ» απέπλευσε από τη Λάρνακα - Το συνδέουν με επίθεση στη Συρία

Αμερικανικό αντιτορπιλικό με πυραύλους «Τόμαχοκ» απέπλευσε από τη Λάρνακα - Το συνδέουν με επίθεση στη Συρία Facebook Twitter
0

Ένα αντιτορπιλικό πλοίο του αμερικανικού ναυτικού, το οποίο διαθέτει πυραύλους «Τόμαχοκ», απέπλευσε τη Δευτέρα, από το λιμάνι της Λάρνακας στην Κύπρο και ενδεχομένως να συνδέεται με επίθεση στη Συρία.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα, το πλοίο συνδέεται ενδεχομένως με τις επιλογές της Ουάσινγκτον για τη διεξαγωγή πιθανής επίθεσης εναντίον της Συρίας, ως αντίδραση των ΗΠΑ στην επίθεση με χημικά όπλα στη Συρία.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Αμερικανικού 6ου Στόλου, το πλοίο USS Donald Cook ολοκλήρωσε χθες προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Λάρνακα, από όπου και απέπλευσε.

Προστίθεται ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν «η σύσφιξη των σχέσεων ΗΠΑ-Κύπρου καθώς τα δύο έθνη εργάζονται από κοινού για ενίσχυση της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας».

«Η παρουσία του πλοίου στη Μεσόγειο είναι απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας στην περιφερειακή ασφάλεια», προστίθεται σε σχετική καταχώρηση, στη ιστοσελίδα του 6ου Στόλου.

Αναφέρεται επίσης ότι τα πλοία του 6ου Στόλου, με έδρα τη Νάπολη της Ιταλίας, διεξάγουν μια σειρά από κοινές και ναυτικές ασκήσεις, συχνά σε συνεννόηση με συμμάχους και εταίρους «ώστε να προωθήσουν τα εθνικά συμφέροντα των ΗΠΑ, την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην Ευρώπη και την Αφρική».

Πολλά τα πλοία με πυραύλους


Η ηλεκτρονική έκδοση του Washington Examiner, επικαλούμενη πηγή στο αμερικανικό ναυτικό, γράφει ότι στην περιοχή υπάρχει ένας αριθμός πλοίων με «Τόμαχοκ», περιλαμβανομένου του USS Donald Cook που απέπλευσε από την Κύπρο και βρίσκεται εν πλω στην Ανατολική Μεσόγειο, σε απόσταση βολής από τη Συρία.

Η Βρετανική Telegraph σημειώνει στην ηλεκτρονική της έκδοση ότι οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις εμφανίζονται έτοιμες να εκτελέσουν οποιαδήποτε διαταγή για επίθεση, ενώ κάνει ακολούθως αναφορά στην παρουσία του αμερικανικού καταδρομικού USS Donald Cook.

Η ιστοσελίδα "Foreign Policy" αναφέρεται επίσης σε σχετικό της άρθρο της στην παρουσία πλοίων του αμερικανικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο, οπλισμένα με «Τόμαχοκ» και σημειώνει τον απόπλου του USS Donald Cook από τη Λάρνακα.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει τη Δευτέρα ότι θα ληφθεί μια απόφαση πολύ σύντομα, αναφερόμενος στην πιθανολογούμενη ανάληψη στρατιωτικής δράσης από πλευράς της Ουάσινγκτον, μετά την επίθεση με «τοξικά αέρια» στη Ντούμα, τον τελευταίο θύλακα των ανταρτών κοντά στη Δαμασκό, για την οποία η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί τις δυνάμεις του Μπασάρ αλ Ασαντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Διεθνή / ΗΠΑ: «Παγώνει» προσωρινά τις απελάσεις Βενεζουελάνων το Ανώτατο Δικαστήριο 

Οι δικαστές δήλωσαν ότι δεν πρέπει να ληφθούν μέτρα για να συνεχιστούν οι απελάσεις οποιωνδήποτε φερόμενων μελών συμμοριών της Βενεζουέλας στο Τέξας βάσει του νόμου περί αλλοδαπών εχθρών
LIFO NEWSROOM
Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Διεθνή / Χάθηκαν 500.000 αμερικανικά όπλα στο Αφγανιστάν – Στα χέρια τρομοκρατών μέσω Ταλιμπάν

Περισσότερα από 500.000 αμερικανικά όπλα που κατασχέθηκαν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν φέρονται να έχουν χαθεί ή πουληθεί στη μαύρη αγορά - Μέρος αυτών έχει καταλήξει σε τρομοκρατικές οργανώσεις όπως η Αλ Κάιντα
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM