Η Ρωσία απαντά στον Τραμπ για τους έξυπνους πυραύλους: Μπορεί να καταστρέψουν τις αποδείξεις για τη χημική επίθεση

Η Ρωσία απαντά στον Τραμπ για τους έξυπνους πυραύλους: Μπορεί να καταστρέψουν τις αποδείξεις για τη χημική επίθεση Facebook Twitter
0

Άμεσο ήταν το σχόλιο του Κρεμλίνου στο μήνυμα του Ντόναλντ Τραμπ που σήμανε συναγερμό παγκοσμίως καθώς κλιμακώνει επικίνδυνα την ένταση για το θέμα της Συρίας.

Οι έξυπνοι πύραυλοι, στους οποίους αναφέρθηκε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, μπορεί να καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στη Συρία, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Το Σάββατο, πολλά ΜΜΕ, επικαλούμενα Σύρους μαχητές, κατηγόρησαν τη Δαμασκό ότι εξαπέλυσε επίθεση με χημικά όπλα εναντίον της πόλης Ντούμα, που βρίσκεται στην ανατολική Γούτα. Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ είπε ότι η Ρωσία πρέπει να «ετοιμαστεί» καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πλήξουν τη Συρία με «ωραίους, καινούριους και έξυπνους» πυραύλους.

«Πληροφορήθηκαν οι ειδικοί του ΟΑΧΟ [του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων] ότι τώρα έξυπνοι πύραυλοι θα καταστρέψουν όλα τα στοιχεία για τη χρήση χημικών όπλων στο πεδίο; Ή μήπως η όλη ιδέα είναι να καλύψουμε γρήγορα την πρόκληση με έξυπνους πυραύλους ώστε οι διεθνείς ειδικοί να μην έχουν τίποτα να εξετάσουν ως στοιχεία;» έγραψε η Ζαχάροβα στο Facebook.

Η εκπρόσωπος τόνισε πως «οι έξυπνοι πύραυλοι πρέπει να πλήττουν τρομοκράτες, όχι τη νόμιμη κυβέρνηση που πολεμά τη διεθνή τρομοκρατία στο έδαφός της επί πολλά χρόνια.»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Διεθνή / Ο Έλον Μασκ ως πρόεδρος των ΗΠΑ στο νέο εξώφυλλο του Time

Η «εισβολή» του μεγιστάνα στο Δημόσιο έχει φέρει αντιδράσεις - «Έχει πρόσβαση σε όλα μας τα δεδομένα, τι τον σταματάει από το να κλέψει τα χρήματα των φορολογούμενων;» ανησυχεί η Βουλή των Αντιπροσώπων
LIFO NEWSROOM
Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Διεθνή / Διπλωματική ένταση μεταξύ Νέας Ζηλανδίας και Νήσων Κουκ – Διαφωνία για το διαβατήριο και συνεργασία με την Κίνα

Η Νέα Ζηλανδία, μέσω του υπουργού Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς, επανέλαβε ότι η έκδοση διαβατηρίου, η πλήρης ανεξαρτησία και η ένταξη στον ΟΗΕ είναι εφικτά μόνο για πλήρως ανεξάρτητες χώρες
LIFO NEWSROOM
Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Διεθνή / Εκτέλεση θανατοποινίτη στην Αλαμπάμα με «απάνθρωπη» μέθοδο

Η μέθοδος εκτέλεσης με εισπνοή αζώτου, με την οποία ο θάνατος προκαλείται από υποξία (έλλειψη οξυγόνου), επικρίνεται έντονα από τον ΟΗΕ, που επισημαίνει πως δεν είναι «δοκιμασμένη» και ότι ενδέχεται να αποτελεί μορφή «βασανιστηρίου», «απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης»
LIFO NEWSROOM