Μεντβέντεφ: Η φτώχεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ρωσίας

Μεντβέντεφ: Η φτώχεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ρωσίας Facebook Twitter
EPA
0

Παρουσιάζοντας τον απολογισμό της κυβέρνησης του, που ολοκληρώνει την εξαετή θητεία της, ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ παραδέχθηκε ότι η φτώχεια παραμένει το κύριο πρόβλημα στην Ρωσία.


«Αντιλαμβανόμαστε καλά ότι η φτώχεια παραμένει ένα οξύτατο πρόβλημα στη χώρα, ασφαλώς το μεγαλύτερο. Τα όσα καταφέραμε να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια δυστυχώς δεν ήταν επαρκή για να την νικήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ωστόσο πως έχουν ήδη ληφθεί μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος, τονίζοντας πως για πρώτη φορά στην ιστορία της σύγχρονης Ρωσίας αυξήθηκε ο κατώτατος μισθός ώστε να φθάσει να εξασφαλίζει το ελάχιστο όριο διαβίωσης.

Όπως όμως παραδέχθηκε, το ζήτημα της φτώχειας δεν λύνεται μόνο με την αύξηση του κατώτατου μισθού.

Από το 2013 ο κατώτατος μισθός στη Ρωσία αυξήθηκε δύο φορές και, από τις αρχές Μαΐου, θα φθάσει τα 11.163 ρούβλια( 142 ευρώ).

Η αύξηση αυτή θα αγγίξει περίπου 3 εκατομμύρια εργαζόμενους εκ των οποίων το 50% απασχολείται στον δημόσιο τομέα.


Ο Ρώσος πρωθυπουργός επεσήμανε επίσης ότι, όταν στις αρχές της δεκαετίας του 2000 η κυβέρνηση άρχισε να αντιμετωπίζει το πρόβλημα της φτώχειας, στην Ρωσία οι άνθρωποι που ανήκαν στην κατηγορία των φτωχών έφθαναν τα 30 εκατομμύρια, ενώ σήμερα υπολογίζονται στα περίπου 20 εκατομμύρια.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ