ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. γιαούρτι πρόβειο στραγγισμένο
  • 2 σύκα αποξηραμένα
  • 2 δαμάσκηνα αποξηραμένα
  • 2 βερίκοκα αποξηραμένα
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 1 κ.σ. φιστίκι Αιγίνης τριμμένο
  • 1 κλωναράκι μαλοτήρα
  • 1 κ.σ. μελισσόχορτο
  • 1 κ.σ. φλησκούνι
  • 4 κ.σ. πετιμέζι
  • 1 λίτρο Μαρουβάς
  • 1 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βράζουμε μαζί με τον Μαρουβά τα αποξηραμένα φρούτα με 3 κ.σ. πετιμέζι και τα βότανα για 15 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε τα βότανα και τα φρούτα και βράζουμε για άλλα 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με 5 κ.σ. από το σιρόπι.
  4. Στο υπόλοιπο σιρόπι προσθέτουμε 1 κ.σ. πετιμέζι, μέλι, κανέλα και βράζουμε μέχρι να δέσει.
  5. Σερβίρουμε το γιαούρτι επάνω τα φρούτα, το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το φιστίκι.

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο «Veneto» στη Κρήτη.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα