ΤΩΡΑ

Ο Ερντογάν έστειλε συλλυπητήρια - Τηλεφώνημα Γιλντιρίμ στον Τσίπρα μετά την πτώση του Μιράζ

Ο Ερντογάν έστειλε συλλυπητήρια - Τηλεφώνημα Γιλντιρίμ στον Τσίπρα μετά την πτώση του Μιράζ Facebook Twitter
2

Τηλεφώνημα από τον Τούρκο πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ, δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγο, μετά από πρωτοβουλία του τελευταίου.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ εξέφρασε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Μαξίμου, οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας κατά την επόμενη περίοδο και να ενισχύσουν το διάλογο των δύο χωρών στο μέλλον. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη διάρκεια της συνομιλίας τους ο κ. Τσίπρας έθεσε στον πρωθυπουργό της Τουρκίας και το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, που εξακολουθούν να κρατούνται από τις τουρκικές αρχές. Από την πλευρά του ο κ. Γιλντιρίμ τον ενημέρωσε για την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας για τους δύο αξιωματικούς και δεσμεύθηκε πως θα τον κρατά ενήμερο.

Επίσης, οι δύο πρωθυπουργοί συζήτησαν για τη συνεργασία σχετικά με την εξάρθρωση του δικτύου Γκιουλέν.

Πολιτική
2

ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη και μπροστά στο "αδύνατο"

Πολιτική / Μητσοτάκης: Η 28η Οκτωβρίου μας θυμίζει τι μπορούμε να πετύχουμε με εθνική ενότητα ακόμη και μπροστά στο "αδύνατο"

Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στην ακρίβεια την αγορά, και τις κυβερνητικές παρεμβάσεις, τονίζοντας ότι συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού επιβάρυνσης των νοικοκυριών
LIFO NEWSROOM
Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

Διεθνή / Φον ντερ Λάιεν σε Βόρεια Μακεδονία: Αλλάξτε το Σύνταγμά σας όπως θελει η Βουλγαρία για να μπείτε στην ΕΕ

«Έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο, το άνοιγμα της δέσμης των ενταξιακών κεφαλαίων που αφορά τα θεμελιώδη ζητήματα, το συντομότερο δυνατόν», είπε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

Πολιτική / Γιώργος Παπανδρέου για ελληνοτουρκικά: «Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαζί τον ήλιο και τον άνεμο του Αιγαίου»

«Τσακωνόμαστε για το πετρέλαιο και το αέριο στο Αιγαίο, το οποίο δεν ξέρουμε αν υπάρχει ή δεν υπάρχει», είπε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξη στην τουρκική εφημερίδα Oksijen
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

Πολιτική / Μητσοτάκης σε Ανδρουλάκη: Θέλετε να μπείτε στο Μαξίμου; Έλα με φόρα

«Προσέξτε, λοιπόν, το αν κάποιος θα έρθει με φόρα, αν θα μας ανοίξει την πόρτα, αν θα μας ανοίξετε εσείς την πόρτα του Μαξίμου, αν θα βγούμε εμείς από το Μαξίμου για να μπείτε εσείς, διότι αυτό εννοείτε, είναι θεμιτή η φιλοδοξία σας» ανέφερε ο πρωθυπουργος
LIFO NEWSROOM