Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

Ενδιαφέρουσες προτάσεις που δεν θα σας κοστίσουν

Φωτογραφικό Project Feelings: «Έκπληξη»

Με την «Έκπληξη» συνεχίζεται τo Φωτογραφικό Project «Feelings» που διοργανώνει αυτή τη σεζόν ο Πολυχώρος VAULT, μετά το περσινό «Seven», που βασιζόταν στα 7 θανάσιμα αμαρτήματα.


Πρόκειται για ένα Project από 8 εκθέσεις φωτογραφίας εμπνευσμένες από τον Κύκλο των Συναισθημάτων, που περιλαμβάνει τα 8 βασικά συναισθήματα που καθορίζουν τη ζωή και την πορεία των ανθρώπων.


Το Project, που έχει διάρκεια 8 μήνες, θα ολοκληρωθεί τον Μάιο με τη «Ντροπή», ενώ έχουν ήδη παρουσιαστεί τον Οκτώβριο η Χαρά, τον Νοέμβριο η Θλίψη, τον Δεκέμβριο  η Αγάπη, τον Ιανουάριο η Αηδία, τον Φεβρουάριο ο Φόβος και τον Μάρτιο ο θυμός.


Συμμετέχουν οι φωτογράφοι: Μπάμπης Αεράκης, Γεωργία Αντωνοπούλου, Γιώργος Αργυρόπουλος, Ιωάννης Βλαχιώτης, Ευάγγελος Γουβέλης, Λίντα Ζοίτζε, Κωνσταντίνος Ιωάννου, Εύα Ζαμπετάκη-Καλύβη, Νικόλαος Κάρμαν, Κατερίνα Κασιδιάρη, Χρήστος Κατσίνης, Νίκος κιχεμ, Κωνσταντίνος Κρίτσαλος, Γεώργιος Μακρίδης, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Κωνσταντίνος Μητροβγένης, Άγγελος Μπαράι, Νίκος Μπίμπιζας, Πέννυ Ορφανού, Στέφανος Παπαζαπραΐδης, Μαρία Παπαναστασίου, Ευγενία Παππά, Κατερίνα Παυλιδάκη, Κατερίνα Πουλέα, Νικόλας Πουρλιάρος, Στέλλα Πυλαρινού, Βασιλική Σφήκα, Γεωργία Τσόκου, Παναγιώτης Φελούκας, Στέλιος Χαραλαμπάκης, Μαρία Χατζημηνά, Χρήστος Χήρμπος, Βασιλική Χίου, Αννίτα Χριστοφίδου.


Info:

Πολυχώρος Vault

Μελενίκου 26, Βοτανικός. Τηλέφωνο: 213 0356472

Εγκαίνια: Τετάρτη 18 Μαρτίου, 20:00

Διάρκεια έκθεσης: 18 Απριλίου 2018 - 25 Απριλίου 2018

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 20:00 – 24:00 / Σάββατο, Κυριακή: 18:00 – 24:00

Είσοδος ελεύθερη

 

 

«Μουσικά Ταξίδια» με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων - Ιταλία

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

 

Η Συμφωνική Ορχήστρα δήμου Αθηναίων συνεχίζει τις μουσικές της διαδρομές στις χώρες που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ιστορία της έντεχνης δυτικής μουσικής, στον κύκλο συναυλιών της «Μουσικά Ταξίδια», που παρουσιάζει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων έως το Μάιο στην Τεχνόπολη.


Την Τετάρτη 18 Απριλίου, η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα δώσουν συναυλία με θέμα τη μουσική από την Ιταλία. Θα παρουσιαστούν εισαγωγές, χορωδιακά και άλλα των Κερουμπίνι, Ροσσίνι, Φάτσιο, Πουτσίνι, Μαρτούτσι, Βέρντι και Ρεσπίγκι.


Τη Συμφωνική Ορχήστρα και Χορωδία του Δήμου Αθηναίων διευθύνει ο Χρήστος Κολοβός στο ντεμπούτο του με ελληνική συμφωνική ορχήστρα, ενώ σολίστ στο τσέλο θα είναι η Μαρίνα Κολοβού.


Info:

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 - Αμφιθέατρο (Δ2)

Πειραιώς 100, Αθήνα. Τηλέφωνο: 213 0109300

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, 20:30

Είσοδος ελεύθερη

 

Έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση»

Τρεις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο για την καινούργια εβδομάδα

 

Τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας παρουσιάζουν στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα», την έκθεση «Αλληλεγγύη και Αντίσταση. Η στήριξη της ελληνικής αντίστασης ενάντια στη στρατιωτική χούντα από τα γερμανικά κόμματα, συνδικάτα και πολιτικά ιδρύματα (1967-1974)», από την Τρίτη 17 Απριλίου.


Πενήντα χρόνια και πλέον από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967, η έκθεση επικεντρώνεται στον ξεχασμένο εν πολλοίς αγώνα των χιλιάδων Ελλήνων μεταναστών και μεταναστριών στη Δυτική Γερμανία εναντίον του δικτατορικού καθεστώτος στην Αθήνα.


Παράλληλα αναδεικνύει την υποστήριξη που παρείχε η γερμανική κοινή γνώμη στις ελληνικές αντιδικτατορικές δράσεις: γερμανικά κόμματα, συνδικάτα, πολιτικά ιδρύματα, μέσα ενημέρωσης στάθηκαν αλληλέγγυα και στήριξαν έμπρακτα τον αντιδικτατορικό αγώνα, συμβάλλοντας στον διεθνή αποκλεισμό της χούντας.


Η έκθεση αποτίει φόρο τιμής στην ελληνική αντίσταση και παράλληλα επιδιώκει να στρέψει το βλέμμα - στη συγκυρία της σημερινής πολιτικής και οικονομικής κρίσης - σε μια άγνωστη αλλά αξιομνημόνευτη σελίδα των ελληνογερμανικών σχέσεων.


Info:

Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα»

Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο. Τηλέφωνο: 210 3452150

Εγκαίνια: Τρίτη 17 Απριλίου 2018, 18.30

Διάρκεια έκθεσης: 7 Απριλίου 2018 - 4 Μαΐου 2018

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη - Σάββατο: 10:00 - 20:00/ Κυριακή: 10:00 - 14:00

Είσοδος ελεύθερη

Οδηγός Τέχνες & Πολιτισμός