Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb

Αυτόφωρο για τα αδήλωτα εισοδήματα από Airbnb Facebook Twitter
0

Μηχανισμό αυτόφωρου για τους φορολογουμένους που δεν δήλωσαν τα εισοδήματα τους από την ενοικίαση ακινήτων μέσω του Airbnb, ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Έθνους, η ΑΑΔΕ ξεκίνησε ελέγχους για τα περσινά εισοδήματα, με τη μέθοδο της προσποίησης ενδιαφερόμενου πελάτη.

Αφού εντόπισε μέσω της πλατφόρμας τα προσφερόμενα ακίνητα στην Ελλάδα, στη συνέχεια επικοινώνησε με τους ιδιοκτήτες τηλεφωνικά.

Από τους 55 ιδιοκτήτες που υπήρχαν σοβαρές ενδείξεις για φοροαποφυγή, οι 39 προχώρησαν οικειοθελώς στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων εισοδήματος, δηλώνοντας πρόσθετο εισόδημα ύψους 920.000 ευρώ.

Ο πρόσθετος φόρος ξεπέρασε τα 200.000 ευρώ.

Στους άμεσους σχεδιασμούς της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων είναι να ενταθούν και να επεκταθούν οι έλεγχοι, με τη χρήση όλων των διαθέσιμων δεδομένων και πληροφοριών.

Με βάση τη φορολογική νομοθεσία, το εισόδημα από τις σύντομες μισθώσεις ακινήτων φορολογείται ως εισόδημα από ακίνητα με φόρο που κυμαίνεται από 15% έως 45%, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM